Η ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ της Προέδρου της Βουλής προς το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
κ. Κάρολο Παπούλια και αναγγελία της εκλογής του
"Κύριε Πρόεδρε,
Έχω την εξαιρετική τιμή να σας αναγγείλω επισήμως, ότι η Βουλή των Ελλήνων σας εξέλεξε σήμερα σε δημόσια συνεδρίασή της και με την μεγάλη πλειοψηφία των 279 ψήφων ως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η εκλογή αυτή που έγινε σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος αποτελεί κορυφαία πράξη της Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα και επιβράβευση της μέχρι σήμερα διαδρομής σας ως πολιτικού και ανθρώπου.
Κύριε Πρόεδρε, αναλαμβάνοντας τα υψηλά καθήκοντα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, έπειτα από μια 10ετή, κατά γενική εκτίμηση, συνετή και εποικοδομητική θητεία του προκατόχου σας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, καλείσθε να μετουσιώσετε σε πράξη τα υψηλά ιδεώδη και τις αρχές που το Σύνταγμα έθεσε ως βάση και αποστολή του προεδρικού αξιώματος: την ενότητα του Έθνους και του λαού, την επαγρύπνηση για την ορθή λειτουργία του πολιτεύματος και τη διατήρηση συναινετικού κλίματος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου. Αυτή η ίδια η υπόδειξη και εκλογή σας υπήρξε άλλωστε προϊόν συναίνεσης σύμφωνα και με το πνεύμα του Συντάγματος, γεγονός που σας εξοπλίζει με πρόσθετο κύρος για την επιτέλεση των καθηκόντων σας.
Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις : Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.
Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία.
Ενόψει των παραπάνω η ρυθμιστική και ενοποιητική αποστολή που σας αναθέτει το Σύνταγμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Είμαι βεβαία ότι θα ανταποκριθείτε άριστα στον υψηλό αυτό ρόλο, με όπλα την μακρά πολιτική πείρα σας, την επιστημονική σας κατάρτιση, την κοινωνική ευαισθησία και τον ήπιο και μετριοπαθή χαρακτήρα σας. Θα έχετε άλλωστε αρωγό και συμπαραστάτη τους παράγοντες του πολιτεύματος και όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Επιτρέψτε μου, κύριε Πρόεδρε, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να σας εκφράσω εκ μέρους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και βουλευτών αλλά και προσωπικά τις θερμότερες ευχές για την επιτυχή εκπλήρωση των καθηκόντων σας."
Κληρονομικό χάρισμα!!!
*****
Εξ αλλου το άρθρο 28 του Συντάγματος έχει προδιαγράψει το μέλλον και μάλιστα χωρίς να απαιτεί μια κάποια πλειοψηφία ισχυρή για νά "ψηφίσει" την συρρίκνωσή της Ελλάδος, στο όνομα μιας ακόμα ποθητής ευημερίας.
Τώρα γιατί δεν μάθαμε τίποτα, γιατί δεν είπε ποτέ κανείς τί εποίησε το έτερον παχύδερμον με φάτσα κλαπαρ.. ..χίδα, είναι γιατί στη πατρίδα μας ποιά δεν υπάρχουν παρά οι Ομόφωνοι και οι συν αυτοίς!!!
...ΜΕ το Σύνταγμα εναρμονισμένο ώστε να μη μπορεί κανένας να το επικαλεσθεί σύμφωνα με την πάγια επιφύλαξη οτι υπέρκειται παντός άλλης αρχής ή εξουσίας.
ΜΕ την προτροπή προς τους πολίτες η υπεράσπισή του να δικαιώνει την όποια απείθια τους εναντίον της όποιας αντεθνικής διαταγής.
΄Αρθρο 28 - (Κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς οργανισμοί)
Oι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου.
H εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
***Πρόσεχε την καθορισμένη επ΄ ακριβώς πλειοψηφία, που θα κρίνει την όποια πόφαση (180 ψήφοι)
Και τώρα το ΖΟΥΜΙ !!!!!Αυτό δηλαδή που η Συμβολαιογράφος ή ανησυχούσα Αννα , μιά Αννα στην χώρα των Θαυμάτων δηλαδή, θυμάται:*****
"3. H Eλλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών(151!!!!!), σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας."
Και το κερασάκι στην τούρτα από σκ.. α...τά με μέλι (μπλιάχ πολύ γλυκό!!)!!!
** Ερμηνευτική δήλωση: Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης!!!
Καταλάβατε;;
http://www.parleament.gr/ και μετά στο άρθρο 28 του συντάγματος!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου