Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Κάποιοι, Kάποτε, Eλεγαν, --σαν να λέμε Κ,Κ,Ε, δηλαδή


Από το 1932, -λίγο πριν ο Βενιζέλος είχε "φτιάξει" το Ιδιώνυμο-, να ένα κείμενο που δείχνει εναργέστατα το "γιατί".

Αμα έπρεπε να υπερασπίσουμε το θέμα της ΜΑκεδονίας έπρεπε κάποιοι να ζητήσουν συγνώμη ΚΑΙ γι αυτά. Επρεπε να αποκυρήξουν γενιές ηγετών και παραπλανημένων ή μή στελεχών και οπαδών.
Παραμύθιασαν με τις εμμονές τους γενιές και γενιές σε όλα τα επιπεδα, ταμπeλιάζοντας ώς εθνικιστική και φασιστική την αλήθεια και την ιστορία.. Οι γεωγραφητές της ψυχής μας....

Eπισυνάπτω το φύλλο της Εφημερίδας που αναφέρεται το θέμα. Αλλά αν δεν εμπιστεύεστε, κατεβάστε το μόνοι σας.
http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/main.html

Εθνική Βιβλιοθήκη
Επιλέγεις εφημερίδα Ριζοσπάστη
πληκρολογεις ημερομηνία 6/3/1932
διαλέγεις σελίδα 4 "Αποφάσεις της VI ολομέλειας της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού κόμματος Ελλαδος"(ακόμα δεν είχε γίνει Ελλάδας...)
πάς στο μεση-τέλος και στην απόφαση 10.

Και διαβάζεις τί ακριβώς λέει το κείμενο.

"......
10. Η Ελλάδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικό, που κατέκτησε δια της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατεικημένες από άλλες εθνότητες (Μακεδονία και Θράκη) , που τις καταπιέζει και τις υποβαλλει σε μια αποικιακή εκμετάλευση, που καταδιώκει και εξοντώνει τις μειονότητες (Εβραίοι).Το ΚΚ της Ελλάδος διακηρύττει έν ονόματι των βασικών αρχών του μπολσεβικισμού για τη Μακεδονία και τη Θράκη το το σύνθημα του δικαιώματος της α υ τ ο δ ι α θ ε σ η ς μ έ χ ρ ι π λ ή ρ ο υ ς α υ τ ο δ ι ά θ ε σ η ς α π ο χ ω ρ ι σ μ ο ύ α π ό τ ο Ε λ λ η ν ι κ ό Κ ρ ά τ ο ς, του δικαιώματος για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστατική πάλη του πληθυσμού των περιφερειών αυτών για την εθνική τους απελευθέρωση. Το Κόμμα και μαζί του ολόκληρο το προλεταριάτο της Ελλάδος, πρέπει να διεξαγάγουν μια συνεχή πάλη ενάντια στα στο ματωμένο καθεστώς στο οποίο υποβάλλεται ο πληθυσμός των περιφερειών αυτών από μερους της κεφαλαιοκρατίας και του Ελληνικού Κράτους. ενάντια σε όλες σε όλες τις εκδηλώσεις καταπίεσης και εθνικής υποδούλωσης, για την υπεράσπιση των αγωνιστών της εθνικής απελευθέρωσης που υποβάλονται στις πιο άγριες καταδιώξεις. Επίσης το Κόμμα πρέπει να διεξαγάγει μια ακατάπαυστη πάλη ενάντια στο εξαιρετικό καθεστώς εναντίον του Εβραικού πληθυσμού, ενάντια στις καταδιώξεις που φτάνουν μέχρι τα αιματηρά πογκόμ και να πάρει δραστήρια μέρος στην οργάνωση της α υ τ ο ά μ υ ν α ς του εργαζόμενου Εβραικού πληθυσμού.
Το Κόμμα θεωρώντας το εθνικοεπαναστατικό κίνημα για την απελευθέρωση των υποδουλωμένων και καταπιεζομένων εθνοτήτων από μερους του Ελληνικού ιμπεριαλισμού σαν το φυσικό του σύμμαχο στη πάλη κατά του ιμπεριαλισμού αυτού, παίρνοντας υπ όψη τη βαρύτητα του κινήματος αυτού μπροστά στις πολεμικές περιπέτειες που προετοιμάζονται, πρεπει να διεξάγει μια αμείλικτη πάλη μέσα στις γραμμές του ενάντια σε κάθε υποτίμηση της δικής του δουλειάς ανάμεσα στις καταπιεζόμενες εθνότητες και να θεωρήσει μια τέτοια υποτίμηση σαν σύμπτωμα της σωβινιστικής επίδρασης του κυριαρχούντος έθνους."

Στο τονισμένο βλέπει κανείς, πού διαλέγει τους φυσικούς συμμάχους το Κομμα!!!
Σ΄αυτούς που μισούν κάθε τι έλληνικό. Από τότε ώς τα σήμερα...